Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фінансові регулятори критично висловилися про криптовалюту

1 грудня 2017, 09:45
785
0
Автор:
Реклама

Три фінансові регулятори зробили 30 листопада спільну заяву про те, що складна правова природа криптовалют не дає змоги визнати їх ні грошовими коштами, ні валютою і платіжним засобом іншої країни, ні валютною цінністю, ні електронними грошима, ні цінними паперами, ні грошовим сурогатом.

У зв'язку з цим вони звернули увагу на те, що будь-яка діяльність, пов'язана з операціями купівлі, продажу, обміну та конвертації в криптовалюту, несе велику кількість ризиків, які фізичні та юридичні особи мають усвідомлювати, перш ніж здійснювати такі операції. Усі, хто планує вкладати власні кошти в криптовалюту, повинні розуміти, що робитимуть це на свій риск.

До основних ризиків фінрегулятори віднесли можливість крадіжки коштів у результаті кібератаки, відсутність гарантій повернення інвестицій (ФГВФО не покриває такі ризики), можливе шахрайство, складність оцінки ринкової вартості активів, значна волатильність, відсутність необхідної інфраструктури.

При цьому відомства пообіцяли продовжувати опрацювання питання правового статусу криптовалют і законодавчого врегулювання операцій з ними, зважаючи на позицію регуляторів інших країн та останні тенденції в розвитку таких технологій. Метою такого врегулювання є захист прав споживачів, протидія відмиванню засобів та інших протиправних дій, ідентифікація суб'єктів операцій (фінансовий моніторинг), визначення механізму оподаткування отриманих доходів, декларування тощо.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини