Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кандидати на посаду судді не зобов'язані повторно складати іспит

29 листопада 2017, 11:12
1332
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 29 листопада, набрали чинності зміни, внесені до Закону «Про Вищу раду правосуддя» Законом № 2147-VIII про процесуальні кодекси.

Передбачено зміни щодо кандидатів на посаду судді, матеріали стосовно яких передані Вищою радою юстиції до Вищої ради правосуддя як не розглянуті до набрання чинності Законом № 1401-VIII «Про внесення змін до Конституції» (30.09.2016).

Якщо такі кандидати не пізніше ніж на 60-й день з дня набрання чинності Законом № 1402-VIII «Про судоустрій і статус суддів» (30.09.2016) відповідають вимогам для призначення їх на посаду судді, вони проходять спеціальну перевірку та беруть участь в конкурсі на заняття посади судді (раніше вони повторно складали кваліфікаційний іспит).

Передбачено, що якщо за результатами кваліфікаційного іспиту, складеного до 30.09.2016 року, кандидат на посаду судді набрав менше 75 % максимально можливого балу, то він повторно складає кваліфікаційний іспит, проходить спеціальну перевірку та бере участь у конкурсі на заняття посади судді.

До того ж змінами деталізується, що на засіданні Дисциплінарної палати ВРП доповідач роз'яснює свідку в дисциплінарному провадженні стосовно судді його права і обов'язки, і попереджає під розписку про кримінальну відповідальність за свідомо неправдиві свідчення або за відмову від надання свідчень за непередбаченими законом підставами.

Також сьогодні набрали чинності зміни до Закону «Про судоустрій і статус суддів».

Нагадаємо, Закон № 2147-VIII, прийнятий 3 жовтня, було офіційно опубліковано 28 листопада. Закон набирає чинності з дня початку роботи Верховного Суду, визначеного рішенням його Пленуму. Пленум повинен зібратися 30 листопада. Новий Верховний Суд орієнтовно почне роботу 15 грудня 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини