Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Необережних злочинців пропонують відпускати по вихідних та в дні народження

29 листопада 2017, 09:33
916
1
Автор:
Реклама

Народний депутат Олег Дмитренко пропонує гуманізувати процес відбування покарання та розширити заходи заохочення для засуджених, які стали на шлях виправлення.

Зокрема, запропоновано повернути зарахування судом строку попереднього ув'язнення як один день за два дні позбавлення волі («Закон Савченко»), якщо така особа була засуджена за необережний злочин.

Крім того, пропонується розширити коло заходів заохочення, що застосовуються до осіб, які позбавлені волі за необережні злочини, а саме надати право:

- на святкування дня народження з родичами або друзями за межами установи виконання покарань;

- виходу за межі колонії засудженим до позбавлення волі у вихідні дні.

Згідно із проектом при заохоченні засудженого можна буде застосовувати декілька заходів заохочення (зараз можливе застосування тільки одного заходу заохочення).

Також автор законопроекту пропонує надати засудженим право на додаткові довгострокові та короткострокові тривалі побачення протягом року (зараз надається тільки одне додаткове побачення протягом року).

Відповідні зміни запропоновано законопроектом № 7335 Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-виконавчого кодексів України щодо пом'якшення процесу відбування покарань».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини