Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено, як продовжувати строки подання податкової декларації

28 листопада 2017, 09:15
1276
0
Автор:
Реклама

Оновлено механізм продовження граничних строків для подання податкової декларації, заяв про перегляд рішень контролюючих органів, заяв про повернення надміру сплачених грошових зобов'язань згідно з нормами Податкового кодексу.

Строки продовжуються, якщо платник податків - фізична особа або посадова особа юридичної особи був позбавлений можливості у визначений Кодексом строк складати і подавати податкову звітність, а також подавати заяви про перегляд рішень контролюючих органів та заяви про повернення надміру сплачених грошових зобов'язань.

При цьому для посадової особи юрособи строки подовжуються за умови, що протягом граничних строків юрособа не мала інших посадових осіб, уповноважених нараховувати, справляти і вносити до бюджету податки, а також вести бухгалтерський облік, складати та подавати податкову звітність.

Граничні строки продовжать, якщо платник податків протягом зазначених строків:

1) знаходився за межами України;

2) знаходився в плаванні на морських суднах за межами України у складі команди таких суден;

3) знаходився у місцях позбавлення волі за вироком суду;

4) мав обмежену свободу пересування у зв'язку з ув'язненням або полоном на території інших держав або в результаті інших обставин непереборної сили, підтверджених документально;

5) був визнаний за рішенням суду безвісно відсутнім або знаходився у розшуку.

Заява про продовження граничних строків подається платником податків в довільній формі протягом 30 календарних днів, наступних за днем закінчення обставин, визначених пунктами 102.6 - 102.7 статті 102 глави 9 розділу II Кодексу, або початку їх дії, разом з документами, що підтверджують настання таких обставин.

Заява повинна містити: чітке і коротке обгрунтування підстав для продовження граничних строків з посиланням на документальне підтвердження викладених фактів; вичерпний перелік додатків із зазначенням кількості сторінок кожного документу, їх повної назви й реквізитів (дата, номер, найменування органу, що видав документ); вид податку, збору (обов'язкового платежу), податковий період і суму грошового зобов'язання (для заяв про продовження граничних строків для подання податкової декларації); реквізити (дата, номер) рішення та найменування контролюючого органу, рішення якого переглядається; вид податку, збору (обов'язкового платежу) і суму надміру сплаченого грошового зобов'язання, яке підлягає поверненню.

Заява юрособи повинна містити реєстраційний номер та дату складання, повне найменування юридичної особи, код ЄДРПОУ, податкову адресу, номери телефонів (факсів), електронні адреси посадових осіб (за наявності).

Контролюючий орган протягом 20 календарних днів з дня отримання заяви зобов'язаний прийняти мотивоване рішення та направити його заявнику поштою з повідомленням про вручення або надати йому під розписку.

Штрафні санкції не застосовуються протягом строків продовження граничних строків подання податкової декларації.

Новий Порядок застосування норм пунктів 102.6 - 102.7 статті 102 глави 9 розділу II Податкового кодексу затверджено наказом Мінфіну від 20 жовтня 2017 року № 861.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини