Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Росіяни повинні погоджувати гастролі з СБУ

22 листопада 2017, 13:00
355
0
Автор:
Реклама

Діє Закон № 2165-VІІІ щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів в Україні за участю громадян країни-агресора. Закон було прийнято Верховною Радою 5 жовтня 2017 року.

До Закону Про гастрольні заходи в Україні внесено зміни, згідно з якими заборонено гастролі, учасником яких є особа, внесена до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці. Також не допускається проведення гастрольних заходів, які популяризують або пропагандують Росію та її органи влади, їх представників і їх дії, що створюють позитивний образ РФ.

У випадку якщо учасником запланованого гастрольного заходу є громадянин РФ, організатор не пізніше ніж за 30 днів до дня його проведення повинен подати до Служби безпеки України запит на отримання інформації про наявність або відсутність законних підстав для недопущення росіянина до участі в гастролях.

Організатор повинен надати СБУ достовірну інформацію про ім'я і прізвище гастролера, зазначені у його документі для в'їзду на територію України, а також про використання псевдонімів, приналежності до творчих колективів, іншу інформацію, що характеризує його творчу діяльність.

СБУ протягом 10 днів з дня отримання запиту розглядає і надає організатору відповідь про наявність або відсутність законних підстав для недопущення до участі в гастролях. Якщо підстави для недопуску відсутні, організатор укладає договір з відповідним учасником гастрольного заходу.

При укладенні договору організатор повинен враховувати, що законні підстави для недопущення громадянина РФ до участі в гастрольному заході можуть з'явитися після надання СБУ відповіді на відповідний запит.

За порушення зазначених вимог організатору загрожує штраф у розмірі від 50 до 100 мінімальних зарплат. Порядок накладення штрафів визначить Мінкультури.

Закон набрав чинності 16 листопада.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини