Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Алла Лесько залишиться у Вищій раді правосуддя до березня 2018 року

14 листопада 2017, 11:31
747
0
Автор:
Реклама

Член Вищої ради правосуддя і новоназначенная суддя Верховного Суду Алла Лесько оголосила про те, що має намір продовжити роботу у ВСП до лютого-березня 2018 року.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

13 листопада в приміщенні Вищого спеціалізованого суду України по розгляду цивільних і карних справ, на матеріально-технічній базі якого, зокрема, створюється Верховний Суд, відбулося збори суддів Касаційного цивільного суду у складі Верховного Судуна якому А. Лесько і повідомила колег про своє рішення.

А. Лесько пояснила, що рішення у дисциплінарній справі відносно судді (як про притягнення до дисциплінарної відповідальності, так і про відмову в залученні) приймається тільки за умови присутності в дорадчій кімнаті членів кожної Дисциплінарної палати, щонайменше половина з яких є суддями чи суддями у відставці. А. Лесько - член Першої дисциплінарної палати ВСП-суддя. Закон "Про Вищу раду правосуддя" і Регламент дозволяють залучати до роботи однієї Дисциплінарної палати членів інший, проте постійна відсутність одного з членів, що є суддею, робить неможливою нормальну роботу дисциплінарного органу і значно ускладнює роботу Вищої ради правосуддя в цілому.

Вона нагадала, що ХIV позачерговий з'їзд суддів не обрав (було обрано четверо) ще двох членів Вищої ради правосуддя, яка зараз працює в неповному складі. Наступний з'їзд орієнтовно буде проведений у березні 2018 року.

"Ці усі обставини зумовили прийняття мною рішення про продовження своєї роботи у ВСП мінімум до призначення двох членів ради черговим з'їздом суддів України, тобто до березня 2018 року. У роботі наступного з'їзду суддів зможуть взяти участь вже і делегати від Верховного Суду", - пояснила А. Лесько.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини