Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівник зможе відсудити стягнутий з нього збиток, якщо працедавець не отримав від нього пояснень - проект

19 жовтня 2017, 16:04
533
0
Автор:
Реклама

Депутати мають намір встановити, що працівник може відшкодувати заподіяний їм збиток з розстрочкою платежу за угодою сторін. У такому разі працівник надає працедавцеві письмове зобов'язання про відшкодування збитку з вказівкою конкретних термінів здійснення платежів. У разі звільнення працівника, що не відшкодував збиток, непогашена заборгованість стягається у судовому порядку.

Також встановлюється, що власник або уповноважений ним орган перед виданням розпорядження об відшкодування збитку, заподіяного працівником шляхом утримання із заробітної плати, зобов'язаний зажадати від працівника письмове пояснення.

Якщо власник або уповноважений їм орган здійснив стягнення із зарплати з порушенням правила про максимальний розмір стягнення, термінів накладення стягнення, не отримавши письмові пояснення від працівника, незаконно стягнуті суми можуть бути витребувані за заявою працівника в судовому порядку.

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості і пенсійного забезпечення підтримав той, що відповідає законопроект № 6662 "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (відносно порядку відшкодування збитку, нанесеного працівником)".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини