Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна долучиться до Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії

9 жовтня 2017, 11:00
503
0
Автор:
Реклама

На розгляд Верховної Ради подано законопроект щодо приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA).

Членство в IRENA дасть можливість подавати заявки до абудабського фонду розвитку (АDFD) на отримання дешевих кредитів на впровадження «зелених» проектів. Зараз бюджет фонду становить 350 млн. дол. США, а кредити надаються на конкурсній основі під 1-2 % на строк до 20 років.

Окрім цього, приєднання України до IRENA дасть змогу:

- отримати допомогу IRENA для вдосконалення законодавчої бази, залучення інвестицій і нарощування потенціалу у відновлюваній енергетиці;

- надати додаткові гарантії потенційним іноземним інвесторам щодо вкладення коштів у «зелені» проекти в Україні;

- тісно співпрацювати із розвиненими країнами в цій сфері;

- отримати доступ до баз даних IRENA про новітні технології та розробки, кращих світових практик і до ефективних механізмів фінансування проектів з виробництва «чистої» енергії.

Відповідний президентський законопроект № 0164 «Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA)» зареєстровано в Парламенті.

Нагадаємо, процедуру приєднання України до IRENA розпочато у 2016 році. Країни - члени IRENA погодили заявку. Наступний крок - прийняття розробленого законопроекту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини