Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Співробітники Мін'юсту повинні виглядати й поводитися пристойно

29 вересня 2017, 13:02
6408
0
Автор:
Реклама

Установлено Правила етичної поведінки працівників апарату Міністерства юстиції України та його територіальних органів. Правила не поширюються на персонал Державної кримінально-виконавчої служби України.

Дотримання правил державними службовцями враховується під час проведення щорічного оцінювання їхньої службової діяльності, а також під час прийняття рішення про їхнє преміювання, планування їхньої кар'єри, виявлення потреби у професійному навчанні.

Працівники системи Міністерства юстиції під час виконання своїх службових повноважень зобов'язані керуватися такими принципами: служіння державі і суспільству; пріоритетність інтересів; субординація; толерантність; гідна поведінка; доброчесність; політична нейтральність; прозорість і підзвітність; сумлінність.

Зокрема, чиновники не мають права допускати, у тому числі поза роботою, дій і вчинків, які можуть зашкодити роботі чи негативно вплинути на репутацію працівників системи Міністерства. Крім того, вони повинні мати належний зовнішній вигляд, використовувати офіційно-діловий стиль в одязі відповідно до загальноприйнятих вимог пристойності.

Порушники понесуть відповідальність відповідно до законів «Про державну службу», «Про запобігання корупції».

Наказ Мін'юсту № 2952/5 «Про затвердження Правил етичної поведінки працівників апарату Міністерства юстиції України та його територіальних органів» набув чинності сьогодні, 29 вересня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини