Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВРП дозволила взяти під варту баришівського суддю

29 вересня 2017, 12:15
1063
0
Автор:
Реклама

Вища рада правосуддя на засіданні 29 вересня дала згоду на тримання під вартою голови Баришівського районного суду Київської області Олександра Лисюка. Задоволено відповідне подання заступника Генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Суддю затримали 27 вересня детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. О. Лисюка підозрюють у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянка або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Суддю затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу відразу після того, як він отримав неправомірну вигоду в розмірі 2500 дол. США. Як встановило слідство, суддя вимагав вказану суму за винесення ухвали на користь позивача в цивільній справі про стягнення коштів.

Кримінальне провадження щодо наведених фактів розслідують із вересня 2017 року.

Нагадаємо, сьогодні ВРП внесла рекомендації Президентові щодо призначення 111 з відібраних ВККС 120 кандидатів у судді Верховного Суду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини