Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено умови застосування заходів впливу до банків

6 вересня 2017, 13:00
818
1
Автор:
Реклама

Нацбанк встановив винятки в умовах введення НБУ особливого режиму контролю за діяльністю банку та призначення куратора банку, якому надано кредит для підтримки ліквідності. Так, віднині основою для введення особливого режиму контролю за діяльністю банку і призначення куратора не є факт отримання банком від НБУ кредиту для підтримки ліквідності за стандартними інструментами регулювання ліквідності банківської системи чи наявність у банкку такого кредиту.

Також введено рівні умови нарахування штрафів за порушення банками вимог законодавства з питань фінансового моніторингу. Якщо раніше такі штрафи нараховувалися в процентному значенні від розміру зареєстрованого статутного капіталу банку, то тепер вони визначаються у рамках встановленого граничного розміру за відповідний вид порушення вимог законодавства з питань фінансового моніторингу.

Зміни до Положення про застосування Національним банком України заходів впливу внесено постановою від 31 серпня 2017 року № 84, яка набрала чинності сьогодні, 6 вересня.

Постановою також узгоджено вимоги Положення з вимогами нормативно-правових актів НБУ з питань визначення кредитного ризику.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини