Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Конкурс у ВС: Вища рада правосуддя почне розглядати матеріали 14 вересня

6 вересня 2017, 11:54
906
0
Автор:
Реклама

Вища рада правосуддя 14 вересня почне розгляд матеріалів про внесення подання Президентові про призначення на посади суддів Верховного Суду.

14-25 вересня 2017 року відбудеться засідання Вищої ради правосуддя, під час якого будуть розглянуті матеріали про внесення подання Президентові про призначення на посади суддів касаційних господарського, карного, цивільного і адміністративного судів у складі Верховного Суду.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя отримала від Вищої кваліфікаційної комісії суддів України рекомендації про призначення на посади суддів 120 переможців конкурсу до нового Верховного Суду.

Вища рада правосуддя розглядає рекомендації і приймає рішення про внесення Президентові уявлення про призначення судді на посаду.

За результатами розгляду рекомендацій ВСП може внести подання або відмовити в цьому.

Відмова можлива виключно на підставі порушення встановленого законом порядку призначення на посаду судді або наявність обгрунтованого сумніву відносно відповідності кандидата критерію доброчесності або професійної етики або інших обставин, які можуть негативно вплинути на громадську довіру до судової влади у зв'язку з таким призначенням.

Призначення на посаду судді здійснюється Президентом за уявленням Вищої ради правосуддя.

За ходом засідань можна буде стежити на Youtube- каналі ВСП в режимі реального часу.

З порядком денним можна ознайомитися тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини