Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширено функції МВС

5 вересня 2017, 10:03
1563
0
Автор:
Реклама

Уряд визначив нові функції МВС у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, перевезення небезпечних вантажів, а також завдання зі здійснення комплексу профілактичних, лікувальних, оздоровчих і реабілітаційних заходів, спрямованих на охорону та зміцнення здоров'я осіб, які мають право на медобслуговування в закладах охорони здоров'я МВС.

Зокрема, установлено, що МВС здійснює держреєстрацію (перереєстрацію) та облік транспортних засобів, приймає іспити для отримання права на керування транспортними засобами та видає відповідні документи, створює та веде реєстр закладів, які здійснюють підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв.

Міністерство веде облік торговельних організацій, підприємств-виробників і суб'єктів підприємницької діяльності незалежно від форми власності, що реалізують транспортні засоби або номерні складові частини до них, а також веде автоматизований облік, здійснює накопичення, обробку та використання відомостей про транспортні засоби, що підлягають державній і відомчій реєстрації, та про їх власників.

Також МВС веде реєстр суб'єктів здійснення обов'язкового технічного контролю та формує в установленому порядку загальнодержавну базу даних про результати обов'язкового технічного контролю транспортних засобів.

У разі перевезення небезпечних вантажів Міністерство перевіряє відповідність транспортних засобів та обладнання і видає відповідне свідоцтво про допущення до перевезення, а також контролює підготовку водіїв транспортних засобів та уповноважених з питань безпеки перевезення небезпечних вантажів, приймає іспити та видає відповідні свідоцтва.

Крім того, Міністерство організовує та здійснює медичне обстеження, зокрема психофізіологічне, кандидатів на службу в поліцію, поліцейських, кандидатів на навчання у вищих навчальних закладах із специфічними умовами навчання, а також придатність до військової служби кандидатів на військову службу за контрактом і військовослужбовців Нацгвардії.

Кабмін також визначив повноваження керівника державної служби в МВС. Передбачено, що керівником державної служби є державний секретар МВС, до повноважень якого належить право призначати на посади державної служби в органі, звільняти з посад, присвоювати ранги, застосовувати заохочення та дисциплінарні стягнення тощо.

Відповідні зміни до Положення про Міністерство внутрішніх справ України внесено постановою Кабміну від 30 серпня 2017 року, яка набрала чинності 2 вересня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини