Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дитячі іграшки можуть стати безпечніше

31 серпня 2017, 12:10
782
0
Автор:
Реклама

Українські іграшки можуть стати європейської якості. Мінекономрозвитку опублікувало нову редакцію технічного регламенту безпеки іграшок, розробленого на основі Директиви 2009/48/ЄС від 18 червня 2009 року.

Зокрема, тепер виробник іграшок повинен буде обов'язково вказувати свою контактну адресу на самому виробі або його упаковці. Якщо іграшка привезена з-за кордону, то на її упаковці повинна розміщуватися адреса імпортера.

Виробник також повинен скласти декларацію відповідності іграшки вимогам безпеки. При цьому іграшки повинні містити знак відповідності технічним регламентам і обмовку з приводу віку, з якого їх безпечно використовувати.

Крім того, на кожну іграшку повинна складатися технічна документація, в якій вказуються усі заходи, прийняті виробником, для забезпечення безпеки виробу.

Перед введенням іграшки в оборот, виробники повинні будуть проводити аналіз хімічних, фізичних, механічних, електричних небезпек, займання, гігієнічних і радіоактивних небезпек, які може складати іграшка, а також оцінюють потенційний вплив таких небезпек на дітей.

Проект Технічного регламенту безпеки іграшок доступний для обговорення. Охочі можуть направити свої побажання і зауваження за адресою: 01008, Київ, вулиця Грушевського, 12/2.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини