Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Трирічний стаж для призначення суддею має бути на день подання заяви, за висновком ВСУ

7 серпня 2017, 12:00
1179
0
Автор:
Реклама

Верховний Суд України дійшов висновку, що встановлені в частині третій статті 127 Конституції і частині першій статті 64 Закону № 2453-VI «Про судоустрій і статус суддів» положення про те, що на посаду судді може бути рекомендований громадянин України, який разом із відповідністю іншим вимогам повинен мати стаж роботи в галузі права не менше трьох років, означають, що особа, яка вирішила взяти участь у відборі кандидатів на цю посаду, повинна мати зазначений стаж станом на день подання документів і письмової заяви про участь у відборі на посаду судді в межах оголошеного ВККС проміжку часу для подання заяви, але не пізніше за кінцевий (крайній) строк їх подання, оголошений ВККС.

Постанова у справі № 21-481а17 була винесена Верховним Судом України 20 червня 2017 року. Верховний Суд задовольнив заяву Вищої ради юстиції та скасував постанову Вищого адміністративного суду України про визнання незаконним і скасування рішення ВРЮ про відмову у внесенні подання Президенту про призначення Ольги Лукашової на посаду судді Луцького міськрайонного суду Волинської області вперше. Постановлено нове рішення, яким у задоволенні позову відмовлено.

Верховний Суд назвав помилковим правовий висновок ВАСУ, згідно з яким для рекомендації на посаду судді вперше необхідно, щоб кандидат мав як мінімум трирічний стаж роботи в галузі права саме на дату прийняття ВККС рішення про рекомендацію його на цю посаду.

Усі рішення судів ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUM, створеній для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини