Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутатів-«кнопкодавів» пропонують покарати

10 липня 2017, 16:39
555
2
Автор:
Реклама

Народний депутат Вадим Рабінович пропонує карати депутатів, які використовують при реєстрації та голосуванні не лише свої картки, але й картки інших депутатів. Так, депутату, поміченому в подібному порушенні, під час балотування на повторний строк відмовлятимуть у реєстрації документів.

Заявити про помічене порушення зможе будь-який народний депутат. Для цього йому необхідно буде звернутися до голови ВР або його заступників, додавши до заяви відеоматеріали, на яких зафіксовано порушення.

Заява передається до Апарату ВР для реєстрації та подальшої передачі комітету з питань Регламенту та організації роботи ВР. Комітет розглядає заяву протягом 10 днів і надає висновок про використання депутатом чужої картки. Цей висновок оголошується на засіданні Парламенту та розміщується на офіційному веб-сайті ВР.

На час розгляду заяви про порушення картка депутата, який використав чужу картку, анулюється.

На думку автора законопроекту, ці зміни сприятимуть виконанню народними депутатами їх конституційного зобов'язання - голосувати на засіданнях ВР особисто.

Законопроект № 6672 «Про внесення змін до деяких законів України щодо відмови в реєстрації кандидата у народні депутати України, особі, яку здійснюючи повноваження народного депутата України, використала картку іншого народного депутата при реєстрації та голосуванні» зареєстровано в Парламенті 6 липня 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини