Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ярослав Романюк підтвердив доброчесність

7 липня 2017, 18:36
1011
1
Автор:
Реклама

На пленарному засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів 7 липня було розглянуто питання відповідності Ярослава Романюка (діючого голови Верховного Суду України) критеріям професійної етики і доброчесності у рамках конкурсу до нового Верховного Суду.

Нагадаємо, Я. Романюк отримав негативне укладення Громадської ради доброчесності. У укладенні про невідповідність критеріям доброчесності і професійної етики йде мова про винесення суддею "свавільних" рішень (зокрема, згідно висновку ЕСПЧ у справі "Бочан проти України(2) "; про невідповідність рівня життя дочки її прибуткам; про можливе завищення результатів ВНО дочки (у рамках карного виробництва по Центру оцінювання якості освіти); про підтримку "законів 16 січня" (висловився на брифінгу, проведеному 17 січня) і протидії судовій реформі (був ініціатором звернення ВСУ до КСУ про неконституційність формування нового Верховного Суду).

З поясненнями Я. Романюка можна ознайомитися тут.

ВККС дійшла висновку, що Я Романюк підтвердив здатність здійснювати правосуддя в Касаційному цивільному суді у складі Верховного Суду за критеріями професійної етики і доброчесності. За таке рішення проголосувало 11 членів Комісії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини