Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні вводиться європейська система контролю якості продуктів

3 липня 2017, 10:15
2392
0
Автор:
Реклама

Посилені вимоги держконтролю за дотриманням операторами ринку законодавства про харчові продукти, корму, здоров'я і благополуччя тварин, а також законодавства про побічні продукти тваринного походження при їх ввезенні (пересилці) на митну територію України.

Для організації і здійснення державного контролю, у тому числі на державному кордоні України, буде створений компетентний орган у сфері державного контролю.

Компетентний орган проходитиме щорічний зовнішній аудита його посадові обличчя - підвищувати кваліфікацію.

У разі ризику для життя і здоров'я громадян перевірка суб'єктів господарювання здійснюватиметься без попередження. В той же час з'являться додаткові можливості по забезпеченню прав бізнесу, ліквідації корупційних ризиків, зокрема шляхом проведення відеофіксації процедури інспекції не лише інспекторами Госпродпотребслужбы, але і суб'єктами господарювання.

Крім того:

- встановлений порядок розрахунку вартості заходів державного контролю, що фінансуються операторами ринку;

- регламентована відповідальність за незаконні рішення, дії і бездіяльність посадовців компетентного органу і уповноважених осіб;

- встановлені фіксовані розміри штрафів, які можуть накладатися на операторів ринку;

- передбачено внесення відомостей в реєстр країн і потужностей, з яких дозволяється ввезення харчових продуктів і кормів в Україну.

Закон про державний контроль, який здійснюється в цілях перевірки відповідності законодавству про безпеку і якість харчових продуктів і кормів, здоров'я і благополуччя тварин (проект № 0906) підписаний Президентом 30 червня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини