Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Представники влади і бізнесу обговорили питання кібербезпеки

30 червня 2017, 18:00
1083
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 30 червня в Прес-центрі "ЛІГАБізнесІнформ" відбувся круглий стіл на тему "Як побудувати киберщит для України".

Представники Парламенту, Киберполиции і бізнесу, присутні на обговоренні, обговорили деякі важливі аспекти кибератаки, що сталася.

На заході обговорювалося питання масового зараження вірусом PETYA.A 27 червня, який був націлений як на держустанови, так і на комерційні структури. Також учасники круглого столу говорили про відповідальність за нанесений компаніям збиток, про законопроект по кібербезпеці і про джерела фінансування кибератак.

В ході обговорення стало зрозуміло, що Україна не була готова протистояти кибератаке зважаючи на відсутність законодавчої бази і технічних потужностей на державному рівні.

Відмітимо, що представники присутніх на обговоренні компаній поки що не отримали повноцінної відповіді на низку запитань : хто відповідальний за те, що сталося? Хто і яким чином відшкодовуватиме нанесені збитки і чи будуть збитки відшкодовані взагалі?

Компанія "Інтелект-сервіс" (програма "M.Е. doc" якою була вибрана для поширення вірусу) частково погоджується з тим, що стала розповсюджувачем шкідливого вірусу. Але в той же час підкреслює, що вона також стала жертвою атаки.

Як позначив народний депутат, глава Комітету Верховної ради України з питань інформатизації і зв'язку Олександр Данченковірус поширювався дуже швидко, а компанії, що потрапили під удар, не мали інструкцій до дії щоб уникнути шифрування даних.

Усі учасники дискусії зійшлися в думці, що на цьому етапі точно не зрозуміло над чим треба в першу чергу працювати - створювати пакет законодавства про кибербезапосности, або ж починати з технічного аудиту існуючої системи безпеки. Учасники круглого столу, оцінюючи масштаби завданої шкоди, зосередили свою увагу на необхідності діяти швидко і ефективно з метою попередження можливості наступних атак.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини