Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмайно пропонують реалізовувати через системи ProZorro

23 червня 2017, 17:30
889
0
Автор:
Реклама

Запропоновано пілотний проект щодо реалізації державного майна шляхом проведення електронних торгів (аукціонів) в електронній торговій системі ProZorro.Продажі, за реалізації якого планується:

- запровадити електронну торгову систему, що дозволяє уніфікувати процес реалізації державного майна, розширити коло учасників та, як наслідок, підвищити конкуренцію на ринку;

- урегулювати загальні умови підготовки та проведення електронних торгів (аукціонів) з продажу держмайна, що належить до основних фондів, а також іншого майна (активів) держпідприємств з використанням електронної торгової системи ProZorro.Продажі;

- підвищити конкуренцію завдяки спрощенню доступу до торгів;

- створити умови для побудови системи онлайн-моніторингу реалізації державного майна з метою істотного посилення громадського контролю в цьому напрямі.

Також передбачається, що електронна торгова система ProZorro.Продажі повинна перейти у власність держави Україна у разі успішного завершення пілотного проекту.

Передбачається, що доступ до інформації, оприлюдненої у ProZorro.Продажі, буде безкоштовним і вільним.

За подання заяви про участь в електронних торгах (аукціоні) оператор електронного майданчика стягуватиме з учасника плату, яка залежить від початкової ціни продажу.

До участі в електронних торгах (аукціоні) допускатимуться учасники, які подали через електронний майданчик заяву, внесли плату та сплатили гарантійний внесок у розмірі, зазначеному в умовах продажу майна (активів).

Якщо на електронних торгах (аукціоні) майно (активи) не було реалізоване або електронні торги (аукціон) визнано такими, що не відбулися, нереалізоване майно (активи) виставляється на повторні електронні торги (аукціон) за рішенням замовника.

Відповідний проект постанови Кабміну «Про реалізацію пілотного проекту щодо організації електронних торгів (аукціонів) з використанням електронної торгової системи ProZorro.Продажі» винесено Мінекономрозвитку на громадське обговорення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини