Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент зможе ввести війська на територію Донецької і Луганської областей

21 червня 2017, 15:48
1874
2
Автор:
Реклама

Згідно представленої Концепції законопроекту, Президент зможе ввести воєнний стан на окремій території Донецької і Луганської областей і застосувати Збройні Сили України для відновлення територіальної цілісності країни.

Крім того, на окремі території Донецької і Луганської областей, де органи влади не здійснюють свої повноваження, буде поширений правовий режим тимчасово окупованої території України.

Для безпосереднього керівництва заходами, здійснюваними в Донецькій і Луганській областях для забезпечення безпеки, буде створений Оперативний штаб, підконтрольний Президентові і начальникові Генштабу.

В цілому, державна політика по відновленню державного суверенітету на території тимчасово окупованою Донецькою і Луганською областей грунтуватиметься не лише на національному законодавстві, але і на нормах міжнародного права.

При цьому метою державної політики по відновленню державного суверенітету є:

- звільнення окупованих територій і відновлення конституційного ладу на усій території країни;

- захист прав і свобод громадян, постраждалих від російської агресії;

- зміцнення незалежності і єдності України.

Основні положення державної політики відносно Донецької і Луганської областей викладені в Концепції проекту Закону України "Про особливості державної політики по відновленню державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької і Луганської областей України".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини