Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ОСББ отримати статус неприбуткової організації?

19 червня 2017, 09:09
2076
0
Автор:
Реклама

Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку можуть бути віднесені до неприбуткових організацій і не платити податок на прибуток.

Так, основна діяльність ОСМД полягає в здійсненні функцій по забезпеченню прав співвласників на володіння і користування загальним майном, належний зміст багатоквартирного будинку і прибудинкової території, сприяння співвласникам в отриманні комунальних послуг належної якості і виконання інших обов'язків, пов'язаних з діяльністю об'єднання.

ОСМД діє на основі статуту, який складається відповідно до Типовим статутом і затверджується уповноваженим органом виконавчої влади. Статут ОСМД повинен містити заборону на розподіл прибутку між його членами.

Для включення ОСМД в Реєстр неприбуткових організацій, його засновницькі документи повинні відповідати вимогам п. 133.4 ст. 133 НК. При цьому необхідно звернути увагу не на окремі пункти документів, а вивчити їх в цілому, враховуючи принцип переважання змісту над формою.

Таким чином, у разі створення ОСМД в порядку, встановленому Законом "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку"складання статуту відповідно до Типовим статутом а також відповідності ОСМД вимогам п. 133.4 чт. 133 НКтаке ОСМД може бути включене в Реєстр неприбуткових організацій.

Роз'яснення стосовно віднесення ОСМД до неприбуткових організацій викладені в листі ГФС від 13 червня 2017 року № 15151/7/99-99-12-02-04-17.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини