Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Українці зможуть отримати безоплатну правову допомогу в ЄС

Реклама

Ратифіковано Європейську угоду про передачу заяв про правову допомогу (ETS № 92).

Метою Угоди є усунення перешкод економічного характеру, які ускладнюють доступ до правосуддя, і спрощення реалізації своїх прав соціально незахищеними верствами населення держав - учасниць.

Угода дає змогу будь-якій особі, яка постійно проживає на території однієї з Договірних Сторін (більше 30) та бажає звернутися з проханням про правову допомогу з питань цивільного, комерційного або адміністративного законодавства на території іншої Договірної Сторони, подати заяву в країні проживання. Ця країна передає заяву іншій країні.

Органом, який передає заяви про правову допомогу, та центральним органом для отримання та вжиття заходів на підставі заяв про правову допомогу в Україні є Міністерство юстиції.

Як пояснив представник Мін'юсту Сергій Петухов, ратифікація дасть змогу громадянам України скористатися системою безоплатної правової допомоги в 32 країнах, що приєдналися до Угоди.

Закон «Про ратифікацію Європейської угоди про передачу заяв про правову допомогу» (проект № 0148) прийнято на ранковому засіданні ВР 7 червня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини