Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сформований перелік українською з/х техніки, купівлю якої компенсують

7 червня 2017, 09:09
1831
0
Автор:
Реклама

Сформований перелік української сільськогосподарської техніки і устаткування, вартість яких частково компенсується агротоваропроизводителям за рахунок бюджету.

У перелік включено устаткування, міра локалізації виробництва якого перевищує 60% (для складної техніки: тракторів, комбайнів і інших самохідних енергетичних засобів - 35%). Техніка повинна робитися заводами, які є резидентами України не менше двох років.

При ухваленні рішення також враховувалися:

- питома вага витрат на оплату праці у складі собівартості виробництва продукції;

- здійснення на території України технологічних операцій, необхідних для виробництва техніки і устаткування;

- наявність конструкторсько-технологічної документації і / або зареєстроване право інтелектуальної власності на техніку і устаткування;

- здійснення гарантійного і післягарантійного обслуговування техніки і устаткування.

В ході відбору з 26 квітня по 3 травня заводи-виробники прислали 44 заявки, які були перевірені на відповідність вищезгаданим критеріям.

В результаті розгляду заявок і перевірки документів на відповідність критеріям, в перелік включена продукція 40 підприємств (у їх числі Харківський тракторний завод, Південний машинобудівний завод ім. А. М. Макарова, Львівський завод фрезерних верстатів і інші).

Одержувачами бюджетних коштів можуть бути фізичні і юридичні особи - підприємці, основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів.

Компенсація надається на безповоротній основі у розмірі 20% вартості техніки і устаткування (без урахування ПДВ).

Перелік техніки затверджений спеціальною комісією.

Форма заявки для отримання часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки затверджена наказом Минагрополитики від 18 квітня 2017 року № 228.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини