Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Круглий стіл "ЛІГИ : ЗАКОН": збитки, завдані санкціями, почнуть стягувати через суд

Реклама

ЛІГА:ЗАКОН проводити круглий стіл на тему nbsp;"Нові санкції щодо країни- агресора: блокувати не можна дозволити". Провідні експерти обговорюють Указ Президента, яким введене в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій щодо низькі російських компаній.

Корпоративних юристів цікавить питання відповідальності за виконання умів договорів, які булі заключені з особами, які на годину укладення не підпадали під санкції.

Так, існує судове рішення, що стосувалось попередніх санкцій. Питання було в тому, чи можна не платити роялті, якщо підписант у санкційному списку. Суд вирішив, що платити треба.

Тому виникає питання, чим загрожує оплата вже наданих послуг - чи потрапить компанія під санкції, намагаючись виконати умови догвору і заплатити?

Як захистити собі в суді, пояснила Наталія Осадча, адвокат, кандидат юридичних наук, партнер SIUTKIN&PARTNERS. Вона повідомила, що у вільному доступі знаходяться проекти двох позовів (щодо 1С та соцмереж (зокрема, ВКонтакте), в яких є вимога про стягнення збитків (наприклад, за закупівлю нового програмного забезпечення та навчання персоналу). Практика ЄСПЛ є однозначною - держава має регулювати обмеження інформації законом. Тому є вірогідність, що особа поверне збитки, якщо не через українські суди, то через ЕСПЛ.

Орган влади не може вчинити дію, направлену на обмеження прав на підставі підзаконного нормативно-правового акту - вважають юристи.

Дискусія триває. Приєднуйтесь до онлайн- трансляції!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини