Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Представлено дорожню карту реалізації плану BEPS

16 травня 2017, 17:07
2207
0
Автор:
Реклама

BEPS (Base erosion and profit shifting) - це розмивання оподатковуваної бази та виведення прибутку в країни без оподаткування або з мінімальними податковими ставками.

Країни Великої двадцятки спільно з Організацією з економічного співробітництва та розвитку розробили План BEPS, який визначає 15 заходів, у тому числі з визначення нових мінімальних стандартів, перегляду існуючих стандартів, а також з розробки загальних підходів, які сприятимуть конвергенції національних практик.

Україна приєдналася до Програми розширеної співпраці у рамках ОЕСР з 1 січня 2017 року і взяла на себе зобов'язання імплементувати мінімальний стандарт Плану BEPS - обов'язкові 4 заходи з 15 запропонованих.

До мінімального стандарту входить:

- боротьба зі шкідливими податковими практиками та шкідливими податковими режимами - захід 5 Плану BEPS;

- удосконалення чинних угод про уникнення подвійного оподаткування шляхом включення до них запропонованих правил запобігання зловживанню угоді - захід 6 Плану BEPS;

- удосконалення чинних національних правових норм щодо документації трансфертного ціноутворення та майбутнього обміну інформацією - захід 13 Плану BEPS;

- удосконалення чинних угод про уникнення подвійного оподаткування шляхом підвищення ефективності механізмів вирішення суперечок - захід 14 Плану BEPS.

Імплементація мінімального стандарту плану BEPS дасть змогу ефективно протидіяти агресивному податковому плануванню, розмиванню податкової бази та виведенню прибутку з-під оподаткування.

Імплементація у податкове законодавство плану BEPS входить до Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року.

Дорожню карту Плану BEPS було розроблено Мінфіном і презентовано експертам 15 травня.

Читайте також:

Імплементація плану BEPS: ініціативи та очікування

Український план BEPS - податкові зміни неминучі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини