Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано альтернативний варіант процесуальних кодексів

18 квітня 2017, 16:28
3591
0
Автор:
Реклама

Народний депутат Олена Шкрум розробила законопроект, яким буде внесено зміни до ГПК, ЦПК і КАСУ. Документ розроблено на основі законопроекту № 6232, розробленого Радою з судової реформи, який до парламенту вніс Президент.

Зокрема, із запропонованого П. Порошенком законопроекту пропонується виключити:

- зміни, що стосуються міжнародного комерційного арбітражу;

- положення про автоматизований арешт коштів на рахунках осіб, що мають заборгованість, і надання виконавцям доступу до банківських даних таких осіб;

- положення про інтернет-сповіщення учасників судового процесу, які перебувають на тимчасово окупованих територіях України.

У пояснювальній записці О. Шкрум критикує запропонований Президентом законопроект, акцентуючи увагу на тому, що він суперечить вимогам законодавчої техніки, а значний обсяг проекту практично унеможливлює його аналіз та обговорення.

Враховуючи запровадження Президентом практики об'єднання в один проект положень, що регулюють абсолютно різні сфери правовідносин, цим законопроектом пропонується також внести зміни до законодавства, що стосується питань дипломатичної служби, соціального захисту військовослужбовців, членів їх сімей та осіб, узятих в заручники.

Законопроект № 6232-1 «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» зареєстровано в парламенті 10 квітня 2017 року.

Нагадаємо, президентський законопроект № 6232 «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» зареєстровано у Верховній Раді як невідкладний 23 березня 2017 року. Зокрема, він передбачає впровадження «Електронного суду», можливість подання доказів в електронному вигляді, а також створення системи автоматизованого арешту банківських рахунків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини