Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У господарському процесі з'являться електронні докази

11 квітня 2017, 12:28
2418
3
Автор:
Реклама

Електронним доказом є інформація в електронній (цифровий) формі, що містить дані про обставини, що мають значення для справи. До такої інформації відносять електронні документи (у тому числі, текстові документи, графічні зображення, плани, фотографії, відео - і звукозаписи і ін.), веб-сайти, текстові, мультимедійні і голосові повідомлення, метадані, бази даних і інші дані в електронній формі.

Такі дані можуть міститися на портативних пристроях, серверах, системах резервного копіювання і інших місцях зберігання даних в електронному вигляді. Подаватися до суду вони повинні в оригіналі або в електронній копії, завіреною ЭЦП.

Також учасники процесу мають право подавати електронний доказ в паперовому виді (не є письмовим доказом).

Якщо учасник надав копію електронного доказу, суд може витребувати його оригінал. Суд не прийме доказ, якщо оригінал поданий не буде.

Відповідні зміни запропоновані президентським законопроектом № 6232 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України і інших законодавчих актів".

Читайте також:

Процес доведення в господарському процесі змінять

Президент запропонував ввести систему автоматизованого арешту банківських рахунків

Конференція: процесуальна реформа зробить суд ефективним

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини