Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна співпрацюватиме з Данією у сфері енергоефективності

6 квітня 2017, 16:09
771
0
Автор:
Реклама

Підписано Меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики з Данією.

Мета Меморандуму - зміцнити співпрацю України та Данії у сферах зменшення споживання традиційних енергоресурсів і розвитку ринку відновлюваних джерел енергії.

"Як для України, так і для Данії актуальним є питання досягнення більшої незалежності від традиційних джерел енергії. Для нас особливо корисним буде досвід Данії, яка вже у 2015 році досягла мети свого Національного плану дій з відновлюваної енергетики до 2020 року, а саме - 30 % відновлюваної енергії в кінцевому енергоспоживанні країни", - прокоментував підписання голова Держенергоефективності Сергій Савчук і додав, що сьогодні Данія є одним зі світових лідерів за обсягом електрогенерації з енергії вітру.

За умовами Меморандуму, сторони обмінюватимуться інформацією про національні стратегії у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики, а також працюватимуть над реалізацією інвестиційних проектів у цих сферах.

Передбачено обмін знаннями щодо забезпечення сталої роботи енергосистеми в разі збільшення частки електроенергії, виробленої з відновлюваних джерел.

Данія - один з членів - засновників Північної екологічної фінансової корпорації NEFCO, яка працює в Україні і фінансує деякі важливі муніципальні проекти з енергоефективності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини