Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент запропонував ввести систему автоматизованого арешту банківських рахунків

29 березня 2017, 11:00
3500
0
Автор:
Реклама

Президент ініціював зміни в процесуальне законодавство, які повинні забезпечити ефективний захист прав і свобод осіб в суді.

Серед запропонованих змін виділяється пропозиція впровадити систему автоматизованого арешту засобівякий дозволить забезпечити оперативне (в межах декількох хвилин) виявлення грошових коштів, що належать відповідачеві або боржникові, і накласти на них арешт відповідно до судового рішення або постанови державного виконавця.

Крім того, планується впровадження можливостей здійснення судочинства із застосуванням інформаційних технологій ("електронний суд"), зокрема здійснення усіх процесуальних дій через засоби електронного зв'язку з відповідними механізмами ідентифікації і безпеки.

В той же час, право учасників справи звертатися в паперовій формі до суду залишиться у них і після впровадження "електронного суду".

Відповідні зміни запропоновані законопроектом № 6232 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України і інших законодавчих актів"зареєстрованим у Верховній Раді як невідкладний 23 березня 2017 року.

Читайте також: Суди стануть електронними: розроблені нові процесуальні кодекси

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини