Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Боротися з корупцією на держпідприємствах будуть за спеціальною програмою

20 березня 2017, 09:09
1022
1
Автор:
Реклама

Антикорупційна програма включає заходи по боротьбі з корупцією, а також основні стандарти і процедури, які повинні дотримувати у своїй діяльності.

В обов'язковому порядку антикорупційна програма на основі типової має бути затверджена в державних, комунальних підприємствах, хозобществах, в яких:

- доля держави складає 50 і більше відсотків;

- штат співробітників від 50 чоловік;

- валовий дохід понад 70 млн. грн.

Крім того, антикорупційна програма затверджується також в юрособах, які є учасниками попередньої кваліфікації або процедури держзакупівлі, якщо вартість товару, послуг або робіт перевищує 20 млн. грн.

Програмою передбачається оцінка корупційних ризиків підприємства і антикорупційна перевірка потенційних ділових партнерів, які проводитимуться спеціальною комісією.

Також антикорупційна програма містить норми професійної етики співробітників, їх права і обов'язку. Крім того, розроблений механізм захисту співробітників, що повідомили про корупцію на підприємстві.

Рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 2 березня 2017 року № 75яким затверджена Типова форма антикорупційної програми для юридичних осіб, набуло чинності 17 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини