Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хімічний стан поверхневих і підземних вод оцінять за новими показниками

14 березня 2017, 12:47
1106
0
Автор:
Реклама

Затверджений перелік забруднюючих речовин для визначення хімічного стану масивів поверхневих і підземних вод і екологічного потенціалу искусственного або істотно зміненого масиву поверхневих вод.

Хімічний стан масиву поверхневих вод визначається по окремих групах забруднюючих речовин і на основі екологічного нормативу якості води класифікується як "хороше" або "недосягнення хорошого". Хімічний стан масиву підземних вод визначається по окремих групах забруднюючих речовин і класифікується як "хороше" або "погане".

У переліку враховані вимоги євростандартів в частині водної політики. Зокрема, Водною Рамковою Директивою ЄС у перелік пріоритетних речовин, по яких визначається хімічний стан масивів поверхневих вод і екологічний потенціал искусственных або істотно змінених масивів поверхневих вод, віднесено 45 речовин. У Україні також фігурує 45 показників (раніше - 32). Для реалізації запланованого буде модернізована і оновлена приладова база вимірювальних лабораторій.

Наказ Мінприроди від 6 лютого 2017 року № 45яким затверджений перелік забруднюючих речовин для визначення хімічного стану масивів поверхневих і підземних вод і екологічного потенціалу искусственного або істотно зміненого масиву поверхневих вод, набув чинності сьогодні, 14 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини