Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна і Люксембург обмінюватимуться податковою інформацією

14 березня 2017, 11:52
1009
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада ратифікувала Конвенцію між Урядом України і Урядом Великого Герцогства Люксембург про уникнення подвійного оподаткування і попередження податкових ухилень відносно податків на прибутки і капіталдосконалу в Києві 6 вересня 1997.

Конвенція набуде чинності в день останнього повідомлення по дипломатичних каналах про завершення необхідних внутрішньодержавних процедур.

Конвенція ратифікована з измененими, підписаними у Києві 30 вересня 2016 року.

Ратифікація Конвенції і Протоколу спрямована на створення ефективної двосторонньої договірно-правової бази для уникнення подвійного оподаткування і запобіганні податковим ухиленням відносно податків на прибутки у взаєминах між Україною і Люксембургом.

Протокол містить необхідні статті про обмін податковою інформацією у редакції, що відповідає останнім стандартам ОЭСР.

Передбачені наступні ставки оподаткування пасивних прибутків:

- дивіденди - загальна ставка 15%; 5% - для дивідендів, що отримуються компанією, що володіє не менше 20% капіталу компанії, яка такі дивіденди виплачує;
- відсотки - загальна ставка 10%; 5% - для відсотків, що сплачуються у зв'язку з продажем в кредит промислового, комерційного або наукового устаткування; для відсотків по банківській позиці;
- роялті - загальна ставка 10%; 5% - для роялті відносно авторських прав на наукові твори, патенту, торгової марки, секретної формули, процесу або інформації відносно промислового, комерційного або наукового досвіду.

Закон "Про ратифікацію Конвенції між Урядом України і Урядом Великого Герцогства Люксембург про уникнення подвійного оподаткування і попередження податкових ухилень відносно податків на прибутки і на капітал і Протоколу" (проект № 0125) прийнятий на уранішньому засіданні ВР 14 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини