Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінені вимоги до оформлення дисертації

10 березня 2017, 13:00
2915
0
Автор:
Реклама

Спрощені вимоги до оформлення списку літератури в дисертації і врегульовано питання використання мов при написанні роботи.

У структуру дисертації включена анотація - з часом повністю замінить існуючий автореферат. Це пояснюється тим, що у зв'язку з вимогою публікувати текст дисертації в Інтернеті (а згодом і в Національному репозитарии академічних текстів) необхідність написання автореферату майже зникла. Анотація потрібна для ознайомлення з суттю дисертації. У перехідний період автореферати залишаються. Остаточно вони зникнуть, коли будуть прийняті нові правила присудження наукових мір. Їх повинне розробити Національне агентство по забезпеченню якості освіти вже для аккрдитованных спецрад, які будуть автономно створені академічними установами.

Дисертація повинна має бути написана на державній мові і за бажанням претендента - на англійському або іншій мові, пов'язаній з предметом дослідження. При цьому обов'язково треба буде подати переклад роботи у дисертаційну раду. Анотація подається на державному і англійському мовах, а також на третій мові, пов'язаним з предметом дослідження.

При оформленні списку літератури до дисертації можна використовувати Національний стандарт України "Інформація і документація. Бібліографічне посилання. Загальні стани і правила складання. ДСТУ 8302: 2015" або один із стилів, віднесених до рекомендованого списку стилів оформлення списку наукових публікацій, які являються вживаються в зарубіжній практиці оформлення наукових робіт.

Зміни передбачені наказом Міносвіти від 12 січня 2017 року № 40який набув чинності сьогодні, 10 березня.

Не вимагається переробляти вже написані роботи - нововведення не поширюються на дисертації, представлені в спеціалізовані вчені ради до 10 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини