Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін хоче планувати держбюджет на декілька років вперед

10 березня 2017, 09:47
979
3
Автор:
Реклама

Запропоновано впровадити середньострокове бюджетне планування на базі чинного бюджетного законодавства. Тобто, державний бюджет хочуть планувати не на один рік, а відразу на декілька років.

Перехід до середньострокового бюджетного планування є не технічною зміною у формуванні бюджету шляхом додавання ще двох бюджетних періодів, а системною зміною бюджетної політики.

Очікується, що це посилить бюджетну дисципліну шляхом визначення і віддзеркалення наслідків поточної політики впродовж наступних років і забезпечення дотримання стель витрат, а також підвищить передбачуваність бюджетних ресурсів і планування заходів політики відповідно.

З такою ініціативою виступив Кабмін в законопроекті № 6161 "Про внесення зміни в розділ VI "Завершальні і перехідні положення" Бюджетного кодексу України (відносно впровадження середньострокового бюджетного планування)".

Згідно з документом, Мінфін повинен розробити і подати до 1 червня 2017 року в Кабмін уточнений прогноз Держбюджету на 2018 і 2019 років і проект Основних напрямів бюджетної політики на 2018 - 2020 роки, а Кабмін повинен їх розглянути і не пізніше за 15 червня 2017 року представити Верховній Раді.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини