Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звільнення за умовами контракту не є дисциплінарним стягненням

7 березня 2017, 14:05
2207
0
Автор:
Реклама

Контракт є особливою формою трудового договору, в якому термін його дії, права, обов'язки і відповідальність сторін (у тому числі матеріальна), умови матеріального забезпечення і організації праці працівника, умови розірвання договору, у тому числі дострокового, можуть встановлюватися угодою сторін.

Підстави, передбачені контрактом, є самостійною основою припинення трудового договору, а її розірвання по підставах, передбачених контрактом, які не містять ознак дисциплінарного порушення, не є дисциплінарним стягненням, а тому положення статті 149 КЗоТ на спірні правовідносини не поширюється.

Така правова позиція була викладена Верховним Судом України в постанові від 2 лютого 2017 року у справі № 6-86цс17 за позовом звільненого директора заводу "Электроважмаш" до Мінекономрозвитку про визнання наказу про звільнення незаконним і відновленні на роботі.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини