Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначений порядок товарообігу із зоною АТО

6 березня 2017, 14:54
1800
0
Автор:
Реклама

Через лінію розмежування АТО і в межах буферної зони суб'єкти господарювання можуть переміщати:

- харчові продукти;

- лікарські засоби у складі гуманітарних вантажів;

- товари і продукцію, функціонування, що забезпечують, і обслуговування металургійної, гірничо-збагачувальної, вуглевидобувної і енергогенеруючої галузей.

Пропуск товарів здійснюється через контрольні пункти в'їзду/виїзду і контрольні пости, які функціонують цілодобово без вихідних. Переміщення товарів за їх межами забороняється.

Перелік дорожніх коридорів і контрольних пунктів затверджується керівником АТО і публікується на офіційних сайтах ГФС, Держприкордонслужби і СБУ.

Для контролю і формування гуманітарного вантажу будуть створені гуманітарні майданчикиа також гуманітарно-логістичні центрина яких буде осуществлятся роздрібна і дрібнооптова торгівля продуктами харчування, засобами особистої гігієни, одягом і взуттям, побутовою хімією.

Переміщення вугільної продукції через лінію зіткнення здійснюється виключно ж/д транспортом через певні контрольні пункти в'їзду/виїзду на залізниці.

Фізособи можуть переміщати товари в ручній поклажі і супроводжуваному багажі автомобільним транспортом згідно переліку і об'ємам (вартість, вага, кількість)затвердженому Міністерством з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб .

Суб'єктам господарюванняякі мають намір перемістити товар, необхідно звернутися в ГФС з заявою про включення в перелік суб'єктів господарювання, товарів, що здійснюють переміщення. У ГФС є 10 робочих днів, щоб провести перевірку і відправити представлення до координаційного центру, який не більше ніж впродовж 10 днів приймає рішення про включення суб'єктів господарювання у відповідний перелік.

Порядок переміщення товарів в район або з району проведення антитерористичної операції затверджений постановою Кабміну від 1 березня 2017 року № 99 і набуде чинності через 10 днів з дня публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини