Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегульований доступ телекомпровайдеров до об'єктів інфраструктури

6 березня 2017, 11:24
917
0
Автор:
Реклама

Визначені правові аспекти доступу телекомпровайдеров до об'єктів інфраструктури для розміщення технічних засобів комунікацій.

Органи виконавчої влади повинні розробити і затвердити ряд підзаконних актів, що містять правила доступу до кожного з видів об'єкту інфраструктури окремо.

Встановлені права і обов'язки сторін : власників об'єкту инфраструктурыи замовників - операторів телекомунікаційних послуг. Зокрема, забороняється вимагати від замовника проведення ремонтних робіт на об'єкті, як умови для діставання доступу до нього.

Крім того, врегульований порядок укладення договору між оператором і власником об'єкту інфраструктури. Законом визначені істотні умови договору, а також підстави для відмови в укладенні договору і умови для його дострокового розірвання. Встановлена методика розрахунку плати за доступ провайдера до елементів інфраструктури.

Що відповідає Закон № 1834 - VIII" Про доступ до об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж" був підписаний Президентом 2 березня і набуде чинності через 3 місяці з дня його публікації. Діюче на день набуття чинності Закону договори про доступ до інфраструктури, діють до закінчення їх терміну на певних в них умовах.

На вимогу замовника або власника інфраструктури такі договори мають бути приведені у відповідність із Законом в місячний термін з дня виставляння вимоги.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини