Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розмір плати за транспортну експедицію вказуватиметься в договорі

3 березня 2017, 15:35
1624
1
Автор:
Реклама

Народні депутати пропонують зобов'язати сторони вказувати розмір плати за виконану роботу при укладенні договору про транспортну експедицію. Таким чином, на думку законодавців, експедиторові буде гарантована оплата праці.

На даний момент, ст. 931 ГК визначає, що у разі, якщо в договорі не вказаний розмір плати експедиторові, клієнт повинен виплатити йому розумну суму.

Разом з цим планується ввести необхідність повідомлення клієнта про залучення до транспортної експедиції третьої особи.

Що відповідає законопроект № 2259а "Про внесення змін до Цивільного кодексу України (стосовно конкретизації обов'язків сторін, передбачених договором транспортної експедиції) " рекомендований Комітетом з питань правової політики і правосуддя до прийняття за основу.

Комітет відмітив, що запропонована редакція ст. 931 ГК визначить на законодавчому рівні умова про оплату експедиторських послугяк істотне, і приведе вказану норму у відповідність із Законом "Про транспортно-експедиторську діяльність".

Головне науково-експертне управління ВР не заперечує проти прийняття проекту за основу, пропонуючи також вказати в ст. 932 ГК момент, коли експедитор повинен повідомити клієнта про залучення третьої особи, і визначити відповідальність за несполучення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини