Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Клієнтам банків спростили процедуру проведення валютних операцій

2 березня 2017, 17:35
1501
2
Автор:
Реклама

Клієнтам банків не треба чекати дозволу НБУ на проведення операцій по купівлі іноземної валюти і перерахуванню коштів за межі України на користь нерезидентів. Уповноважені банки інформуватимуть НБУ про такі операції клієнтів після їх проведення.

Банки зобов'язали щодня звітувати перед НБУ про вказані валютні операції. Причому інформувати необхідно про операції, проведені як самим банком, так і його клієнтами.

Такі вимоги не поширюються на купівлю іноземної валюти за дорученням клієнта банку для виконання кредитних зобов'язань, а також на переказ гривневих коштів на рахунки нерезидентів по контрактах, здійснюваний за рахунок цільових бюджетних коштів.

Крім того, в НБУ не подається і інформація про переклад клієнтами іноземної валюти в розмірі менше 50 тыс доларів США.

НБУ буде перевіряти отриману інформацію і, у разі виникнення сумнівів відносно законності операцій, направляти банку повідомлення або вимога із забороною проводити надалі окремі операції з клієнтом.

Крім того, банк, при відкритті клієнтом рахунку, може звернутися до інших банків, послугами яких раніше користувався клієнт, для отримання інформації про відсутність у клієнта сумнівних валютних операцій.

Інструкція про порядок формування уповноваженими банками інформаційного файлу затверджена постановою НБУ від 28 лютого 2017 року № 15 і набуде чинності 22 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини