Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сертифікація насіння і посадочного матеріалу стала платною

2 березня 2017, 14:43
1491
0
Автор:
Реклама

Видача сертифікатівщо підтверджують сортові якості насіння і посадочного матеріалу, тепер проводиться Минагрополитики і підлеглими йому органами за оцінкою якості, тоді як за сертифікатами про посівні і товарні якості насіння необхідно звертатися в органи сертифікації або приватні органи за оцінкою якості.

Роботи за визначенням сортових і посівних якостей насіння і сортових і товарних якостей посадочного матеріалу виконуються потім оплати їх вартості.

Формування вартості послуг з проведення сертифікації органами державної форми власності, здійснюється відповідно до законодавства.

Оплата послуг, що надаються органами за оцінкою відповідності приватної форми власності, здійснюється на договірній основі.

Процедура сертифікації насіння включає декілька етапів:

- подача заявки на проведення сертифікації;

- розгляд заявки і ухвалення рішення;

- підписання договору про надання послуг сертифікації;

- проведення польового оцінювання;

- здійснення грунтового і лабораторного сортового контролю;

- відбір проб і проведення їх дослідження;

- проведення аналізу отриманих результатів і ухвалення рішення про видачу сертифікату.

Встановлені і терміни дії сертифікатів. Так, дія сертифікату, що підтверджує сортові якості насіння і посадочного матеріалу, не обмежена, а дія сертифікату, що свідчить про посівну якість насіння, варіюється від 5 днів до року, залежно від культури рослин.

У разі встановлення розбіжностей показників, вказаних в сертифікаті, зі свідченнями, встановленими при подальшому проведенні державного контролю, сертифікат може бути скасований Минагрополитики.

Новий порядок отримання сертифікатів насіння і посадочного матеріалу, а також форми заяв і сертифікатів затверджені постановою Кабміну від 21 лютого 2017 року № 97яке набуло чинності сьогодні, 2 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини