Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Контролювати якість ремонту доріг будуть незалежні компанії

1 березня 2017, 13:25
942
0
Автор:
Реклама

У Україні вводиться система незалежного контролю якості дорожніх робіт на автомобільних дорогах загального користування (система FIDIC).

Це рішення дозволить кардинально змінити підхід до проведення контролю якості за ходом виконання робіт по будівництву, реконструкції, капітальному і поточному ремонту на автомобільних дорогах загального користування.

Згідно з новими умовами технічний нагляд при виконанні дорожніх робіт здійснюватиме інженер-консультант - особа, яка надає дорожні консультаційні послуги з урахуванням умов, визначених в контрактах міжнародної федерації інженерів-консультантів FIDIC, або є міжнародним аудитором.

До основних обов'язкам інженера-консультанта відносяться:

- контроль якості і об'єму виконаних підрядником дорожніх робіт;

- вхідний і операційний контроль матеріалів, виробів і конструкцій, використовуваних при дорожніх робіт;

- надання підрядникові рекомендацій по усуненню порушень при виконанні дорожніх робіт і контроль за виконанням таких рекомендацій;

- контроль за усуненням підрядником дефектів, що впливають на безпеку дорожнього руху або збереження автомобільних доріг загального користування і так далі

Взаємини замовника, підрядника і інженера-консультанта регулюються договорами між ними.

Вимоги про проведення контролю якості робіт по новому будівництву, реконструкції і ремонту автомобільних доріг загального користування затверджені постановою Кабміну від 28 грудня 2016 року № 1065.

Слід зазначити, що у зв'язку з масштабністю будівельних робіт до 1 січня 2018 року вимоги застосовуватимуться тільки при виконанні робіт по будівництву, реконструкції і капітальному ремонтуа після 1 січня 2018 року дія вимог поширюється і на роботи по поточному ремонту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини