Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСП відмовився усунути Гречковского

23 лютого 2017, 10:51
689
0
Автор:
Реклама

Вища рада правосуддя відмовилася приостановливать (на 4 місяці) повноваження члена ВСП Павла Гречковского (на фото ліворуч).

Рішення про відмову в задоволенні клопотання заступника Генпрокурора Столярчука від 7 лютого 2017 року було прийняте на засіданні ВСП 22 лютого.

У засіданні взяли участь 14 членів Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, член ВСП Павло Гречковский підозрюється у мошеничестве. Генпрокурор заявивщо він вимагав півмільйона доларів за тиск на суд. На час слідчих дій П. Гречковский вирішив не участовать в засіданнях ВСП. У свою чергу, ВСП вирішив витребувати у Генпрокурора докази причетності П. Гречковского до злочину для того, щоб вирішити питання відносно припинення його повноважень. Нагадаємо, П. Гречковский був обраний З'їздом адвокатом України, відкликати його з посади можуть тільки адвокати. Сам П. Гречковский вважає ця справа замовленим. Він заявивщо інформував голову ВСП Ігоря Бенедисюка про погрози, що поступали йому, з боку впливових осіб: "Я чекав і писав у своїй заяві ще у березні місяці про те, що згідно моєї інформації, відносно мене готується такого роду провокація. Я це підтвердив у своїй заяві від 5 вересня голові Вищої ради юстиції, я вказав конкретні імена і посадовців з МВС і ГПУ, які мені погрожували і сказав, хто саме робив ці погрози". Гречковский був випущений під заставу в майже 4 млн грн. 22 вересня. У зв'язку з отсутсвием кворуму на засіданні ВСП 15 лютого розгляд питання про його отсранении було перенесено на 22 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини