Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Презентований законопроект про Службу фінансових розслідувань

23 лютого 2017, 10:27
2551
0
Автор:
Реклама

Нова Служба фінансових розслідувань розслідуватиме серйозні фінансові і економічні злочини, загрозливі національній безпеці у сфері економіки.

Основні функції Служби:

- виявлення, припинення, розкриття і попереднє розслідування злочинів в економічній, фінансовій і податковій сферах;

- аналітична і профілактична робота по виявленню чинників, сприяючих скоюванню таких злочинів.

Силовий підхід замінюється комплексним і аналітичним - з використанням сучасних методик розслідувань економічних злочинів.

Служба буде повністю демілітаризована. Її повинні сформувати з нових людей, які отримуватимуть гідні заробітні плати. Служба функціонуватиме не у складі ГФС, не буде ніяких спецпідрозділів. Унеможливлено для корупції.

Передбачається, що структура нового органу з протидії фінансовим злочинам включатиме центральний апарат і не більше 7 територіальних управлінь. Чисельність відомства складе до 3500 чоловік (зараз діють приблизно 10 тис. в різних органах). Персонал відбиратиметься на відкритих і об'єктивних конкурсах.

Законопроект про створення органу протидії фінансовим злочинам був презентований Міністром фінансів Олександром Данилюком на засіданні Комітету ВР з питань податкової і митної політики. 22 лютого.

Міністр відмітив, що депутати запропонували відновити податкову міліцію для того, щоб прискорити створення нової Служби фінансових розслідувань. Сам він вважає, що об'єднання пропозицій в один законопроект, з яким можна буде працювати, неможливе.

А. Данилюк пояснив, що спочатку буде погоджена комплексна позиція коаліційного уряду, а після цього депутати будуть залучені до роботи над законопроектом згідно з передбаченими процедурами.

Відмітимо, Комітет хотів повернути податкову міліцію через правку в законопроектіале відповідний Закон про оподаткування спадку прийнятий без цієї правки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини