Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дотації аграріям виплачуватимуть щомісячно в автоматичному режимі

22 лютого 2017, 14:00
1858
0
Автор:
Реклама

Сільгосптоваровиробники, які займаються тваринництвом, виноградарством, фруктів, ягід, горіхів, овочів, тютюну і цукрового буряка мають право на отримання бюджетній дотації для розвитку і стимулювання виробництва з/х продукції.

Бюджетна дотація надається за умовищо питома вага вартості таких товарів складає не менше 75 % вартості усіх товарів, поставлених ними впродовж попередніх 12 звітних податкових періодів сукупні, і які на кінець звітного періоду (місяця), за який проводиться бюджетна дотація, включені в Реєстр одержувачів бюджетної дотації.

Розподіл бюджетної дотації здійснюється окремо товаровиробникам, які займаються птахівництвом і окремо іншим товаровиробникам.

При цьому щомісячний розмір бюджетної дотації товаровиробникам, які займаються птахівництвом, не може перевищувати 50 % виділених асигнувань на бюджетну дотацію в поточному місяці.

Дотація виплачується щомісячно пропорційно сплаченій сумі ПДВ в межах виділених щомісячних асигнувань за умови, що такі товаровиробники не мають податкового боргу по ПДВ.

Порядок розподілу бюджетній дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників і стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції в 2017 році затверджений постановою Кабміну від 8 лютого 2017 роки № 83.

Крім того, визначений порядок подачі сільгоспвиробниками заяви про включення в Реєстр одержувачів бюджетних дотацій. На підставі Реєстру і представлених документів про сплату ПДВ, ГФС формує список одержувачів бюджетних дотацій і передає список в Казначейство. Після чого Казначейство в автоматичному режимі щомісячно здійснює розподіл засобів.

Відповідна постанова "Про затвердження Порядку ведення і форми Реєстру одержувачів бюджетної дотації, а також порядку надання відповідної інформації Державною фіскальною службою і Державною казначейською службою" було прийнято на засіданні Кабміну 21 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини