Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФГВФЛ вирішив, як оцінювати активи проблемних банків

17 лютого 2017, 09:40
751
0
Автор:
Реклама

Працівники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб проводять оцінку вартості активів банкувіднесеного до категорії проблемних або неплатоспроможних, у тому числі для наступного порівняння результатів оцінки із звітами суб'єктів оцінної діяльності.

Перелік активів банка для їх оцінки має бути наданий Фонду:

- впродовж 10 робочих днів з дня віднесення банку до категорії проблемних;

- наступного робочого дня після закінчення інвентаризації активів неплатоспроможного банку;

- наступного робочого дня після закінчення формування ліквідаційної маси і кожного разу після ухвалення рішення про проведення переоцінки активів неплатоспроможного банку.

Перелік активів подається в електронному вигляді на CD- диску у форматі Microsoft Excel (xlsx) або в іншому форматі, що дозволяє підключити зовнішній файл з базою даних в Microsoft Excel.

За результатами проведення оцінки складається звіт у електронному вигляді, який має бути захищений від перегляду і зміни паролем. Роздрукований звіт має бути прошитий, пронумерований і підписаний відповідальною особою Фонду.

Звіт має бути складений до дня визначення найменш витратного способу виведення неплатоспроможного банку з ринку (окрім випадків виведення банків з ринку за участю держави) і не пізніше 14 днів з дня затвердження ліквідаційної маси (20 днів - для системно важливих банків).

Терміни дії звіту про результати здійснення оцінки активів і укладення про вартість майна складають не більше 3-х місяців з дати оцінки активів. Звіт, термін дії якого збіг, може бути оновлений за спрощеною процедурою.

Методика оцінки активів банку, віднесеного до категорії проблемних або неплатоспроможних затверджена рішенням ФГВФЛ від 8 грудня 2016 року № 2707.

Результати оцінки за цією Методикою являються допоміжними і не можуть використовуватися як єдине джерело для ухвалення управлінських рішень Фондом по активах банку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини