Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасовані обмеження в застосуванні ЭЦП держорганами

16 лютого 2017, 17:50
1042
0
Автор:
Реклама

Уряд вирішив відмінити застаріле обмеження по застосуванню державними установами електронного цифрового підпису для здійснення угод на суму, що перевищує 1 млн. грн.

Також відміняється заборона на застосування ЭЦП для складання електронних документів, які не можуть бути оригіналами у випадках, передбачених законодавством.

Держустанови отримують послуги ЭЦП на договірних началах від акредитованих центрів сертифікації ключів. Один і той же відкритий ключ має бути засвідчений тільки в одному акредитованому центрі сертифікації.

Для представлення інформації, необхідної для отримання послуг ЭЦП, держустанова може використовувати систему електронної взаємодії органів виконавчої влади у випадку:

- використання такої системи акредитованим центром сертифікації ключів;

- дотримання вимог по захисту інформації в такій системі держустановою і акредитованим центром сертифікації ключів.

Зміни передбачені постановою Кабміну від 14 лютого 2017 року № 75яке набуде чинності з дня публікації, окрім положень про відміну обмежень на використання ЭЦП, що набувають чинності через 6 місяців з дня публікації.

Посилені сертифікати відкритих ключів, сформовані до набуття чинності постанови, використовуються органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями державної форми власності до закінчення терміну їх дії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини