Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується встановити, хто може зупиняти габаритний транспорт

13 лютого 2017, 15:11
918
0
Автор:
Реклама

З повноважень працівників дорожніх організацій збираються виключити право на зупинку ваговитих транспортних засобів, на обмеження або заборону руху таких транспортних засобів у разі відсутності у перевізників спеціального узгодження, при перевищенні норм навантаження на вісь, загальної маси або габаритів, визначених для них державними стандартами.

Цю норму містить Закон "Про автомобільні дороги". В той же час, згідно з чинним законодавством, орган державного управління автомобільними дорогами загального користування не наділений повноваженнями зупиняти транспортні засоби і перевіряти у водіїв або перевізників будь-які документи.

Зупиняти транспортні засоби можуть службовці Національної поліції України і Державної служби України по безпеці на транспорті, що здійснюють контроль за безпекою дорожнього руху під час надання послуг з перевезення пасажирів або вантажів.

Усунути колізію пропонується законопроектом № 5386 "Про внесення зміни до Закону "Про автомобільні дороги" відносно уточнення деяких повноважень органу державного управління автомобільними дорогами загального користування". Комітет з питань транспорту рекомендував прийняти законопроект за основу і в цілому.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини