Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обмеження на ввезення насіння збираються уніфікувати

10 лютого 2017, 16:00
1321
0
Автор:
Реклама

Народні депутати хочуть встановити залежність об'єму зразків насіння і посадочного матеріалу сортів рослин (пологів і видів), рішення про придатність яких для поширення в Україні приймається за даними заявника, що ввозяться для селекційних, дослідницьких робіт і експонування впродовж одного календарного року, від об'єму посадочного матеріалу, який подається разом із заявкою на сорт рослин. Це стосується зразків насіння для селекційних, дослідницьких робіт і експонування сортів пологів і видів, по яких не проводяться дослідження на придатність для поширення в Україні (тобто, для сортів і видів овочевих культур).

Відповідні зміни пропонується внести в статтю 20 Закону "Про насіння і посадочний матеріал"згідно якої цей об'єм залежить від об'єму посадочного матеріалу сорту, що надається для проведення одного року польових досліджень по кваліфікаційній експертизі сортів рослин на придатність для поширення в Україні.

Таким чином, процедури, встановлені цією статтею по ввезенню в Україну зразків насіння і / або посадочного матеріалу сортів рослин, торкатимуться тих сортів, які не внесені в Реєстр.

Також уніфікуються положення за визначенням суб'єктів, що здійснюють ввезення і вивезення насіння і посадочного матеріалу для його реалізації: слова "суб'єкт насінництва" замінюються словами "суб'єкт господарювання".

Законопроект № 4758 відносно ввезення, вивезення зразків насіння і посадочного матеріалу рекомендовано прийняти за основу Комітетом з питань аграрної політики і земельних стосунків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини