Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати не готові ухвалити Закон про електронні довірчі послуги

7 лютого 2017, 16:40
967
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді не вистачило голосів для ухвалення Закону "Про електронні довірчі послуги" (проект № 4685). Проект відправлений на доопрацювання за результатами повторного другого читання. Андрій Парубий заявив, що він буде включений до порядку денного пізніше.

Нагадаємо, проект був прийнятий за основу 20 вересня.

Метою законопроекту є реформування законодавства у сфері електронного цифрового підпису з урахуванням досвіду Євросоюзу, розвиток єдиного простору довіри на основі системи електронних довірчих послуг, визнання в Україні електронних довірчих послуг, що надаються іноземними постачальникамищо забезпечить активний розвиток трансграничної співпраці і інтеграцію України у світовий електронний інформаційний простір.

Згідно з проектом, електронна довірча послуга - це послуга, що надається для забезпечення електронної взаємодії двох або більше за суб'єктів, які довіряють постачальникові електронних довірчих послуг, по виконанню загальних для усіх сторін взаємодії умов і зобов'язань під час надання такої послуги.

Документ регулює правові стосунки, що виникають між юридичними, фізичними особами, суб'єктами владних повноважень в процесі надання, отримання електронних довірчих послуг.

У проекті йдеться і про ідентифікації за допомогою сучасних технічних засобів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини